Wat Is Nu De Beste Vitamine Voor Je Haar?

Wat is de beste vitamine voor je haar?

vitamine voor gezond haar Vitamine voor je haar is zeer belangrijk. Zo zullen bepaalde vitamine voor je haar helpen bij het sterker maken van het haar. Andere zullen de leeftijd van de haartjes verlengen.

Terwijl andere het breken of broos worden van de haren zullen tegengaan. Er zijn heel wat vitamine voor je haar die van belang zijn om de haren gezond en mooi te houden. In dit artikel proberen we ze allemaal eens onder de loep te nemen.

Ook zullen ze helpen om haaruitval tegen te gaan. Maar wat is haaruitval? Iedereen heeft elke dag te maken met haaruitval. We verliezen duizenden haartjes per dag.

We spreken over haaruitval wanneer we duidelijk meer haartjes verliezen dan de haartjes die erbij komen. Om dit te vermijden kunnen we dus ook vitamine voor je haar gebruiken.

Vitamine A

Vitamine A is door velen bekend als belangrijk voor de ogen. Maar ook als vitamine voor je haar is deze stof zeer belangrijk. Ze werkt in op het lichaam als een antioxidant en zal daarbij zeker niet alleen de gezondheid van de ogen. Maar ook de gezondheid van onze haren verbeteren.

Het gaat dan vooral om de huid die onder de haren ligt te beschermen. Dit gebeurt door middel van een vetlaag die wordt aangemaakt met behulp van deze vitamines.

De grootste voordelen van deze vitamine voor je haar is dat het de levensduur van de haren zal langer maken. Ook zal het ervoor zorgen dat de haren minder droog en broos worden.

We moeten hier wel letten dat we geen overschot opbouwen. Teveel van het goede is ook niet goed. Dan kan een vergiftiging optreden die ervoor zal zorgen dat er haaruitval optreedt.

Gelukkig komt dit enkel en alleen voor bij mensen die enorm hoge dosissen nemen via een supplement. Via de voeding en via een normaal gebruik van een supplement is dit onmogelijk te bekomen.

De maximale dagelijkse hoeveelheid die wordt aanbevolen bedraagt 25.000 IU. Via de voeding of via het volgen van de richtlijnen op het supplement is dit onmogelijk te bekomen.

Vitamine E

amandelen vitamine e Een andere belangrijke vitamine voor je haar is vitamine E. Hoewel die niet rechtstreeks in verband wordt gebracht met de haren is het toch belangrijk om ze even te vermelden.

De werking is ook antioxidant en zal vooral dienen ter ondersteuning van de huid en zal bescherming bieden tegen huidkanker.

Wat we ook weten is dat de stof ervoor zal zorgen dat er een betere bloedtoevoer naar de haarwortels zal plaatsvinden. Dit zal ervoor gaan zorgen dat de haarwortels meer zuurstof krijgen toegediend.

Wanneer meer zuurstof aanwezig is zullen er ook beter en efficiënter nieuwe haartjes kunnen ontstaan.

We moeten hier wel bijvertellen dat deze betere bloedtoevoer het bloed ook dunner maakt. Mensen die bloedverdunners nemen of medicatie tegen hoge bloeddruk met hetzelfde effect moeten opletten met het gebruik van deze vitamine voor je haar.

Vooraleer ze een supplement gebruiken dienen ze zeker eerst hun arts te verwittigen om na te gaan of dit niet kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen. Omdat ze de werking van de medicatie gaan versterken.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bedraagt 400 IU per dag. Deze dosis wordt gesteld als een minimum. De meeste mensen halen dit minimum want de stof is in vele oliën en smeermiddelen aanwezig in de lijst met toegevoegde vitamines. Ze zijn ook beschikbaar als een supplement.

Ze spelen een grote rol als vitamine voor je haar, vooral om haaruitval tegen te gaan. Ieder mensen verliest elke dag duizenden haartjes. Door de aanmaak van nieuwe haartjes te stimuleren krijgen we voor elk verloren haartje een nieuw haartje in de plaats. (*)

Vitamine B

vitamine b voor haar Nu komen we bij de meest besproken en zeker ook de meest belangrijkste vitamine voor je haar. Ze bestaat uit heel wat verschillende stoffen die elk hun specifieke functie hebben voor onze haren gezond en sterk te houden.

Daarnaast zijn ze ook allemaal afhankelijk van elkaar om optimaal opgenomen te worden door het lichaam en om elk afzonderlijk hun belangrijkste functies te kunnen verrichten in het lichaam en voor onze haren.

Biotine

Biotine wordt gebruikt in heel wat cosmetische producten die de gezondheid van onze haren moeten verbeteren. Biotine promoot de groei van de haren en zal de sterkte ervan verbeteren.

De manier waarop biotine dat doet is door de haren elastischer te maken. Ze worden ook beschermd tegen het droog worden van de haartjes.

Dat draagt allemaal bij aan de leeftijd van onze haartjes en zal ook de dikte ervan doen toenemen.

De stof keratine is afhankelijk van biotine om te kunnen worden aangemaakt. Een tekort aan biotine kan leiden tot haaruitval en kan zelfs over het hele lichaam plaatsvinden in de meest extreme gevallen.

Pantotheenzuur

Pantotheenzuur is misschien niet zo bekend. Sommige bronnen beweren dat Pantene, het bekende merk voor shampoo, zijn naam heeft afgeleid van dit zuur.

Zijn gunstige werking als vitamine voor je haar is dus al langer dan vandaag bekend.

Het zal vooral dienen als bescherming voor onze haartjes en zal op die manier nieuwe cellen helpen ontwikkelen en hun functie helpen ondersteunen.

Daarnaast speelt de stof ook een grote rol in het verwijderen van dode huidresten die zich bevinden onder onze haren. (*)

Inositol

Inositol is een andere vitamine voor je haar die behoort tot de familie van de vitamines B. Inositol zal de celmembranen in stand helpen houden. Dit is niet alleen van toepassing in de haarwortels maar ook voor onze ogen, ons spijsverteringsstelsel en in de hersenen.

Deze ondersteuning van de celmembranen zal ook de leeftijd van de haartjes verlengen en op die manier haaruitval tegengaan.

Alle vitamines B zijn belangrijk voor je haar

Alle vitamines B zijn belangrijk voor je haar omdat ze allen afhankelijk zijn van elkaar. Ze hebben elkaar nodig om te kunnen worden opgenomen door het lichaam of om te worden aangemaakt in het lichaam.

Het heeft dus weinig zin om afzonderlijk deze stoffen in te nemen want ze behoren tot het geheel. De beste vitamine voor je haar, de vitamines B worden het meest gebruikt in een B complex supplement om de werking van alle afzonderlijke stoffen te verzekeren.