Meest Krachtige Kruiden Die Het Libido Verhogen Voor Mannen EN Vrouwen

Door het gebruik van kruiden die het libido verhogen kunnen we het libido verhogen op een natuurlijke manier. Echter is het libido van heel wat zaken afhankelijk. De meeste problemen met het libido komen voor wanneer we gestresseerd zijn of ons niet zo goed voelen. Depressie en andere mentale problemen kunnen het libido bij mannen en bij vrouwen volledig doen kelderen. Om die reden zal de zin in seks heel ver weg zijn.

Ook leeftijd zal ervoor zorgen dat het libido stilaan minder en minder hoog wordt. Wanneer dit gebeurt kunnen kruiden die het libido verhogen worden gebruikt. Dan kunnen we terug van de eeuwige jeugd genieten en hebben we nog steeds bijna dezelfde seksdrang als toen we 20 jaar oud waren.

Wanneer we ouder worden gaan we minder en minder testosteron gaan aanmaken. Dit hormoon is van groot belang om ons libido te gaan bepalen. Mannen met een laag testosteron zullen vast en zeker ook een laag libido hebben. Jonge mannen met een laag testosteron kunnen dan vaak enkele veranderingen doen aan hun levensstijl, zoals gewicht verliezen of krachttraining doen. Maar het gebruik van kruiden die het libido verhogen zullen hoe dan ook meteen helpen om de zin in seks te doen toenemen.

kruiden die het libido verhogen

Het zijn echter niet alleen de mannen die kruiden die het libido verhogen kunnen nodig hebben. Ook vrouwen, vooral wanneer de menopauze nadert. Kunnen nood hebben aan kruiden die het libido verhogen omdat de zin in seks aan het afnemen is. En om problemen met de partner te gaan vermijden kan dan gekozen worden voor dit natuurlijk alternatief.

Ook vrouwen die last hebben van stress of depressie zullen merken dat het libido een heel stuk lager ligt. Vaak is de zin in seks volledig weg.

Kruiden die het libido verhogen

Maca

maca

Maca wortel is één van de kruiden die het libido verhogen. Ze kunnen zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden om het libido hoger te brengen.

De werking komt door de stof Iodine. Deze stof is in grote grote hoeveelheden aanwezig in de maca wortel. En zal ervoor zorgen dat de hormonen in balans worden gebracht. Een ander voordeel van maca is dat ze hoge hoeveelheden zink bevatten.

Zink is van groot belang om de seksuele gezondheid te regelen. Zo zal zink testosteron gaan verhogen en werken als een antioxidant. Testosteron die zowel bij vrouwen als bij mannen het libido helpt bepalen.

Maca zal er voor zorgen dat de hormonen in balans worden gebracht en zal daarmee een stijging van het testosteron stimuleren. Het zal de aromatase voor een deel blokkeren waardoor minder testosteron zal worden omgezet in oestrogeen. Dat heeft een grote invloed op het libido. Maca wordt best genomen in de vorm van een supplement.

[bctt tweet=”#Maca brengt de hormonen in balans” username=”alcohbata1″]

Ashwagandha

ashwagandha zin in seks

Deze kruiden zijn waarschijnlijk wel de beste kruiden die het libido verhogen wanneer de oorzaak voor het lage libido te maken heeft met stress, angst of depressieve gevoelens.

Ashwagandha is ook heel goed te gebruiken door vrouwen. Het kruid gaat vooral werken op de geest. Wanneer we gestresseerd zijn zal het libido zakken. Wanneer we gevoelens van angst of depressie hebben zal het libido zakken. En wanneer we met teveel zaken bezig zijn zal het libido daar ook onder gaan lijden.

Voor al deze problemen is ashwagandha heel goed geschikt. Omdat het werkt als een kalmerend middel. De werking van ashwagandha is even sterk als de werking van lorazepam. Een chemisch geneesmiddel.

Door deze sterke werking om stress, angst, depressie te verlichten zal ashwagandha helpen om het libido omhoog te brengen wanneer dit door stress gerelateerde aandoeningen naar beneden is gebracht.

Wanneer we zeker zijn dat de oorzaak voor ons lagere libido te maken heeft met stress dan zijn ashwagandha de beste kruiden die het libido verhogen.

Verder wordt ashwagandha ook gebruikt bij :

 • Tekort aan testosteron zowel voor mannen als voor vrouwen (testosteron is ook voor vrouwen zeer belangrijk voor het libido)
 • Vruchtbaarheid bij mannen met lage vruchtbaarheid verbeteren
 • Hoeveelheid sperma vergroten
 • Erectieproblemen

Withania Somnifera zal onder andere stresshormonen als cortisol gaan verlagen. Ook prolactine zal worden verlaagd met ashwagandha. Prolactine is het hormoon die zorgt voor borstvorming bij mannen.

Een supplement van ashwagandha kan worden genomen in kleine dosissen van 400 mg tot dosissen van 2000 mg. Vaak is een lichte dosis al effectief.

[bctt tweet=”#Ashwagandha verlaagt #stress en doet de zin in #seks toenemen” username=”alcohbata1″]

Damiana

damiana

Turnera Diffusa zijn mexicaanse kruiden die het libido verhogen. Ze groeit bijna alleen in Mexico en in enkele andere delen van Zuid Amerika.

Er bestaat echter geen zekerheid op dit moment, op welke manier damiana gaat helpen om het libido op te krikken.

De plant bevat heel wat voedingsstoffen, die eigenlijk allemaal gunstig zijn voor het lichaam en naar alle waarschijnlijkheid is het een combinatie van deze vele stoffen die zorgen dat het seksleven verbetert.

Damiana bevat flavonoïden, cafeïne, terpenoïden, fenolen en glycosiden.

Damiana is te krijgen in supplement vorm

Tribulus Terrestris

Een ander in de lijst met kruiden die het libido verhogen, die gaan werken op heel wat verschillende manieren is de tribulus terrestris.

Tribulus terrestris wordt verondersteld :

 • Testosteron te verhogen
 • De erectie harder maken
 • De erectie langer laten aanhouden
 • Bloedvaten open zetten
 • Bloedvaten ontspannen
 • Androgene receptoren stimuleren

Tribulus terrestris wordt bijna altijd gebruikt in :

 • Natuurlijke erectiepillen
 • Penisvergrotende natuurpillen
 • Testosteron boosters

Wat weten we zeker van tribulus?

tribulus terrestris

Zeker staat dat tribulus het libido verhoogt. Dit werd aangetoond bij dieren (varkens, konijnen en ratten) en werd aangetoond bij mensen.

De hoeveelheid bloed die naar de penis kan stromen wordt vergroot omwille van een aantal gunstige effecten. Tribulus zal de bloeddruk doen dalen, zal de bloedvaten wijder maken en de bloedvaten ontspannen. Daardoor kan de penis dus makkelijker vollopen met bloed en wordt de erectie groter.

Dit is de reden waarom tribulus in penisvergrotende middelen wordt gebruikt. Het zal de penis niet groter maken maar het zal de hoeveelheid bloed die in de zwellichaampjes gaat vloeien gaan vergroten. Dit is merkbaar wanneer de penis in erectie is. Echter zal de penis in slappe toestand niet opmerkelijk groter worden.

De erectie wordt harder doordat er meer bloed in de penis kan stromen. Ook zal de erectie langer aanhouden omdat het bloed die uit de penis gaat stromen, heel snel terug in de penis kan stromen. De erectie blijft dus langer aanhouden. Deze effecten zijn aangetoond bij varkens, ratten en bij mensen.

Voor vrouwen is er ook goed nieuws. Omdat het gebruik van tribulus de vagina vochtiger gaat maken tijdens de geslachtsgemeenschap. Door dit verschijnsel gaat men er van uit dat het de opwinding bij vrouwen verhoogt. Maar dat staat niet vast, omdat het niet is vastgesteld en ook niet is op getest bij mensen maar bij vrouwelijke konijnen.

Naast kruiden die het libido verhogen zouden deze kruiden ook in staat zijn om het testosteron te verhogen.

Men kon vaststellen dat het testosteron bij het gebruik van een supplement met tribulus terrestris met bijna de helft ging stijgen bij mannen met een tekort aan testosteron. Echter bij mannen met een normaal testosteron was de stijging een stuk kleiner (+- 10%)

7 Kruiden die het libido verhogen bij vrouwen specifiek

libido verhogen bij vrouwen

Afrodisiacs worden reeds eeuwen gebruikt om het libido te verhogen. Echter zijn het niet alleen mannen die met dit probleem te maken kunnen krijgen. We kunnen ook bij de vrouwelijke sekse een probleem ondervinden met onze natuurlijke drang naar seks. Om die reden zijn kruiden die het libido verhogen bij vrouwen zeer goed te gebruiken.

Het verlaagde libido kan heel wat oorzaken hebben. Echter is de grootste reden stress. Stress die ontstaat door zorgen en angsten. Dat kan ook een depressie zijn in het ergste geval. Dat zal allemaal invloed hebben op hoeveel zin we hebben in seks.

Het kan ook met onze leeftijd te maken hebben. Vrouwen die de menopauze naderen zullen automatisch een lagere drang naar seks hebben. Al zijn er ook voorbeelden die dan weer net het omgekeerde laten gebeuren. Dat er plots een grotere drang naar intimiteit en erotiek voorkomt. Het hangt allemaal af van persoon tot persoon.

hoger libido

Indien je te maken hebt met een verminderde zin om te vrijen, dan kan je deze 6 kruiden die het libido verhogen bij vrouwen eens uitproberen. Ze zullen vast en zeker het verschil maken en zullen op die manier de natuurlijke zin in intimiteit en seks doen toenemen.

Zin in seks verhogen bij vrouwen

Hier zullen enkele kruiden terugkomen die we net hierboven hebben besproken. Dit komt omdat ze zowel voor mannen als voor vrouwen kunnen ingezet worden. Ze zullen meestal een eerder stimulerende werking hebben op het testosteron, stikstof en cortisol. Waardoor ze op die manier het libido gaan verhogen. Het is echter niet zo dat vrouwen die deze kruiden gebruiken, dan plots mannelijk zullen worden. Het blijven steeds kruiden en hebben geen anabolisch effect op het lichaam. Al kunnen ze zeer effectief zijn in het verhogen van de zin in seks.

Nootmuskaat

nootmuskaat libido vrouwen

Dit wordt hoofdzakelijk gebruikt in gepureerde aardappelen en in sommige Indiase recepten. Je hebt het vast en zeker in huis. Nootmuskaat heeft aangetoond bij dieren dat het de seksuele activiteit gaat verhogen bij ratten.

Men heeft het effect ervan niet kunnen aantonen bij mensen, toch werd het in de Afrikaanse culturen gebruikt om vrouwen meer zin in seks te geven. Het wordt in vele delen van Afrika gezien als een afrodisiac. (1)

Hoewel nootmuskaat reeds jaar en dag bekend staat als een lustopwekkend middel. Toch moeten we dit even nuanceren en met een korreltje zout neme. Ze hebben niet dezelfde krachtige werking als bepaalde capsules zoals hieronder tribulus terrestris. Maar nootmuskaat kan wel makkelijk gebruikt worden in de keuken als extra aanvulling. Er zijn heel wat bereidingen waar we nootmuskaat voor kunnen gebruiken. Op die manier kunnen we eventueel in combinatie met andere lustopwekkers in dit artikel, het libido gaan verhogen.

Tribulus Terrestris

tribulus terrestris vrouwen

Dit is vooral een kruid voor mannen, om die reden dat we dit hierboven reeds uitgebreid besproken hebben. Toch heeft het ook bij vrouwen gunstige effecten. Zo zal Tribulus Terrestris voor vrouwen de drang naar seks doen toenemen.

Er werd een onderzoek gedaan bij 50 vrouwen. Van die 50 vrouwen ervoer 49 daarvan, dat is 98%, een verhoogde seksuele drang. (Studie)

Nog een andere studie toonde dan weer aan dat het plezier in seks toeneemt door het gebruik van tribulus terrestris. De opwinding neemt toe en daarbij ook de voldoening die daarbij hoort.

Het kruid stimuleert de androgene receptoren in de hersenen. Die zouden daarvoor grotendeels verantwoordelijk zijn.

Tribulus terrestris behoort naast de kruiden die het libido verhogen bij vrouwen, ook tot de kruiden die uitstekend werken voor de urinewegen bij vrouwen. Het reinigt de nieren, de blaas en de baarmoeder. Dit zou dan weer een impact hebben op de energie. Vrouwen die tribulus terrestris gebruiken als supplement ervaren meer energie.

Passiebloem

passiebloem

De naam zegt het zelf, passiebloem. Om meer passie in je leven te brengen! Die voordelen hebben niet alleen het effect op vrouwen, het is ook bij mannen het geval.

Passiebloem zal misschien het best gekend zijn als een middel om te ontspannen, tot rust te komen. Om die reden zal dit ook zijn werking hebben bij vrouwen die door onrust, stress of angst te maken krijgen met een verlaagde drang naar seksuele intimiteit. (2)

Passiebloem  wordt het best gebruikt in geconcentreerde supplementen.

Maca

maca vrouwen

Maca wordt vooral gebruikt in Azië. De meest bekende effecten ervan hebben te maken met de mannelijke seksualiteit. Zijn gunstig effect op het testosteron en bij mannen die aan krachttraining doen. Maar ook bij vrouwen kan dit kruid heel goed helpen om het libido op te krikken. (1)

Maca wordt meestal gebruikt in een supplement omdat de meeste mensen de smaak (lijkend op aarde) als raar ervaren.

Kruidnagel

kruidnagel

Kruidnagel is nauw verwant aan de nootmuskaat. Het zal zowel bij mannen als bij vrouwen het libido doen toenemen. Voor vrouwen zal het vooral de voldoening en de opwinding stimuleren. Terwijl het bij mannen de erectie zal verbeteren en vroegtijdig klaarkomen zal verhelpen. (3) Kruidnagel wordt het best gebruikt in capsules.

Ashwagandha

ashwagandha libido vrouwen

Dit kruid behoort tot de adaptogenen. Withania Somnifera wordt gebruikt in India, met zijn voornaamste functie om stress te verlagen.

Het is een sterk angstverlagend middel, iets wat vooral van toepassing zal zijn bij vrouwen die onder stress staan, zich zorgen maken, of last hebben van een depressie. Dit kruid heeft een soortgelijke werking aangetoond als het medicijn lorazepam.

Het behoort ook tot de kruiden die het libido verhogen bij vrouwen maar kan net zo goed door mannen gebruikt worden.

Het supplement van ashwagandha zal ook helpen bij slaapproblemen en bij erectieproblemen bij mannen.

Bij vrouwen met een laag libido wordt er ook vaak testosteronbehandeling gedaan. Daarnaast draagt voldoende zink ook bij tot een hogere drang naar seks.

Suma

Suma zijn ook kruiden die het libido verhogen. Ze zijn niet zo bekend en worden heel vaak vergeleken met ginseng. Echter hebben ze totaal niets te maken met ginseng of met de samenstelling van ginseng. Van ashwagandha zegt men ook de Indiase ginseng omdat de samenstelling van ginseng gelijk is aan die van ashwagandha.

Dit is bij suma niet het geval. En Suma komt uit Brazilië. De enige reden waarom men dit Braziliaanse Ginseng noemt is omdat het de effecten van ginseng nabootst.

Suma behoort tot de kruiden die het libido verhogen en gaan in het lichaam reageren als het vrouwelijk hormoon oestrogeen.

Om die reden is Suma ook heel geschikt voor vrouwen om te gebruiken als kruiden die het libido verhogen. Het wordt gebruikt in een supplement.

Voor mannen is er niet meteen een probleem om deze kruiden te gebruiken. Al kunnen we aanraden voor mannen dat een tribulus terrestris of ashwagandha hier beter zal scoren. Omdat zij echt de mannelijke hormonen bij de man gaan stimuleren.