Kruiden tegen winderigheid

Delen op:


Kruiden tegen winderigheid kunnen helpen om overtollige gassen in de darmen op te lossen. Het is nooit evident om last te hebben van winderigheid. Dit komt dan ook meestal voor op de meest ongewilde plaatsen en kan voor het nodige ongemak zorgen.

Door kruiden tegen winderigheid te gebruiken kunnen we deze ongemakken oplossen. Zeker wanneer ze gepaard gaan met krampen dienen we enkele veranderingen aan ons dieet aanbrengen.

Kruiden tegen winderigheid

Paardenbloem

paardenbloem

Meer bekend als vochtafdrijver, maar paardenbloem werkt ook heel goed om de overtollige gassen uit de darmen te verdrijven. Ook zullen ze gasvorming tegengaan. Waardoor het probleem op 2 verschillende manieren wordt aangepakt.

De paardenbloem heeft een ontgiftend effect op onze nieren, lever en zal de spijsvertering sterk verbeteren. Dit is grotendeels te verklaren door de stimulerende werking op de lever, die dus beter kan omgaan met overtollige gifstoffen. Maar zal ook helpen om meer gal aan te maken die dan ook weer de spijsvertering verbeteren. De paardenbloem behoort tot de betere kruiden tegen winderigheid.We kunnen paardenbloem ook gebruiken om de stoelgang te bevorderen. Het kan gebruikt worden via een supplement.Knoflook

knoflook

Het kan voor een slechte adem zorgen, maar doet echt wonderen met je lichaam. Knoflook is niet alleen een uitstekend middel om de bloeddruk te gaan verlagen en de werking van het hart verbeteren.

Knoflook is ook goed om in te zetten tegen gasvorming. Zorg er wel voor dat wanneer je knoflook gaat gebruiken in de keuken, dat je dit wel doet op het laatste moment. Wanneer je knoflook te lang gaat koken verliest het zijn penetrante geur en dit is nu net de werkzame stof in knoflook.

Je kan ze op het laatste moment toevoegen ofwel 15 minuten vooraf gaan snijden zodat ze kunnen dichttrekken en op die manier beter bestand zijn tegen de hoge temperatuur tijdens het koken.

Door zijn sterke werking op het spijsverteringsstelsel zijn ze een goed alternatief om in te zetten als kruiden tegen winderigheid.

Je kan ook een supplement met knoflook nemen om het probleem met de slechte adem te gaan voorkomen.

Anijszaad

anijszaad winderigheid

Om het probleem met de slechte adem aan te pakken brengt anijszaad hulp! Deze kruiden tegen winderigheid zullen de spijsvertering verbeteren en zullen dus het negatieve effect van knoflook aanpakken.

Ze bevatten een bepaalde stof, anethol. Deze stof heeft een bepaalde vochtafdrijvende werking. Deze stof heeft echter ook een gasafdrijvende werking en kan gebruikt worden als kruiden tegen winderigheid.

Anijszaad kan worden gebruikt om de houdbaarheidsdatum van bepaalde voedingsproducten te verlengen. Dit komt door de bacterie dodende werking van anijszaad.We kunnen anijszaad gebruiken in thee, maar vaak wordt de sterke smaak van anijs door velen niet geapprecieerd. Om die reden kunnen we ze ook in een supplement gebruiken

De opname van anijs wordt verbeterd wanneer die in combinatie met de volgende kruiden tegen winderigheid worden gebruikt. Het wordt daarom vaak met venkel in een thee gedronken. Deze thee kunnen we online bestellen.

Gember

gember

Gember is één van de basisingrediënten in Aziatische gerechten. In het westen wordt gember niet zo vaak gebruikt omwille van zijn sterke smaak. Toch kan gember heel goed dienstdoen als kruiden tegen winderigheid. Ze zijn uitstekend om problemen met de spijsvertering op te lossen. Dit gaat dan van maagzweren tot een luie maag of problemen met de darmen.

Ze hebben een zeer krachtige werking wanneer het neerkomt op het verlossen van overtollige gassen uit het lichaam. Gember kan ook gebruikt worden om het bloed te verdunnen.

Om problemen met de spijsvertering te behandelen is gember zeker het beste kruid die men kan gebruiken om van de problemen verlost te raken.

Na het eten kan je een stukje gember eten of een capsule met gember nemen om de vorming van gassen te helpen voorkomen en de spijsvertering te stimuleren.

Gember kan gebruikt worden in de keuken maar kan ook worden gedronken in een thee en worden genomen in een supplement.

Venkel

venkelzaad

Venkel heeft dezelfde werkzame stof als anijs. Anethol, deze stof zal gasvorming voorkomen en zal helpen gassen op te lossen in de darmen. Ze zijn zeer goed te gebruiken als kruiden tegen winderigheid doordat ze de spijsvertering gaan stimuleren. Ze zullen spasmen die ontstaan in de maag door de samentrekkingen van de spieren helpen voorkomen. Die dan later resulteren in overtollige gasvorming in de darmen.

Venkelzaad kan worden gegeten en kan worden gebruikt in een thee. Wanneer we ze gebruiken in thee dienen we de zaadjes eerst te mixen en dan oplossen in net niet kokend water.

Enige minuten laten intrekken en we kunnen genieten van een heerlijk kopje venkelthee. Eventueel met anijs of met gember om de opname te verbeteren.

Net als met gember, kunnen deze kruiden tegen winderigheid gebruikt worden net na de maaltijd. Zo zal de vertering verbeterd worden en de kans op gasvorming sterk worden verkleind.

Venkel kan gebruikt worden als verse groente, het kan ook in combinatie met anijs gebruikt worden in thee. Deze is hier te bestellen.

Wat je verder kan doen

bord winderigheid

Naast het gebruik van kruiden tegen winderigheid kan je ook bepaalde voedingsmiddelen proberen te vermijden. Voedingsmiddelen die ervoor bekend staan om gasvorming te doen ontstaan. Veel eiwitten eten bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat je enorm veel last krijgt van winderigheid. Maar zo zijn er nog andere voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden wanneer je kruiden tegen winderigheid gaat gebruiken en de overtollige gassen in de darmen wilt stoppen.

  • Bonen
  • Spruiten
  • Kool
  • Frisdrank met gas
  • Spa
  • Bier
  • Broccoli
  • Paprika
  • Aardappelen

Deze voedingsproducten voor een deel vermijden in combinatie met kruiden tegen winderigheid zullen het probleem binnen enkele dagen oplossen.

Delen op: