De Verschillende Soorten Edelstenen En Hun BetekenisVerschillende soorten edelstenen werden gebruikt door de eeuwen heen om ziektes te genezen en om innerlijke rust te bekomen. Ook vrede te vinden met zichzelf en om er financieel beter van te worden.

Bij edelstenen is de levensenergie te vinden in het centrum van de steen. Dit zal helpen zijn genezende krachten uit te stralen en daarmee de gezondheid van de persoon verbeteren.

Doorheen de geschiedenis zijn deze geneeskrachtige eigenschappen van de soorten edelstenen bekend geworden.

De primitieve mensen droegen reeds kristallen als sieraden, deze stenen hadden voor hen een beschermend en stimulerende werking. Ze gaven onder meer bescherming tegen mogelijke schade die kon worden berokkend. Ze gebruiken de soorten edelstenen ook om extra kracht te krijgen, om er mooier van te worden of om in de toekomst te kunnen kijken.

In de tijd van de Egyptenaren werden verschillende soorten edelstenen gedragen als talisman of geluksbrenger. De Griekse mythologie refereert naar deze stenen als een object dat grote kracht met zich meebrengt.

De soorten edelstenen werden ook altijd gebruikt tijdens rituelen onder andere door de Azteken en de Maya’s.

Ook werd het gewaad van de Joodse priester verwerkt met kostbare edelstenen die kracht moesten geven aan de drager van dit gewaad.

De edelstenen kunnen meer energie leveren en kunnen bepaalde eigenschappen verbeteren zoals zelfvertrouwen, liefde en mentale kracht.

Tegenwoordig worden de verschillende soorten edelstenen gedragen als juweel. Vooral dan door de mooie uitstraling die ze geven. Maar alle soorten edelstenen hebben hun eigen specifieke werking en betekenis. En worden ook vaak om die reden gekozen om te dragen.

Verschillende soorten edelstenen

Agaat

agaat


Agaat wordt vooral gedragen omdat het stabiliteit brengt in iemand zijn leven. Het zorgt voor balans, geeft moed. En zorgt voor een heldere geest. We krijgen een hogere eigenwaarde. Dat zorgt er dan ook voor dat de geest rustiger wordt en wordt bijna altijd geassocieerd met de eerste chakra.

Blauwe kant agaat

blauwe kant agaat

Blauwe kant agaat zijn soorten edelstenen die hoofdzakelijk zullen worden gedragen door mensen die met engelen werken. De stenen worden geassocieerd met de 4de en 5de chakra.

Botswana agaat

botswana agaat

Botswana agaat heeft een grijs-roze kleur en zal onder meer helpen om de alertheid te verhogen. De aandacht te verscherpen en dient als bescherming tegen giftige stoffen.

Mosagaat

mosagaat

Mosagaat wordt vooral gebruikt tegen depressie. Omdat de belangrijkste kenmerken van deze soorten edelstenen zijn het terugbrengen van mentale en emotionele balans.

Ametrine

ametrine soorten edelstenen

Ametrine behoort tot de soorten edelstenen die worden gebruikt tijdens meditatie. Het opent de spirituele inzichten en kan helpen in de ontwikkeling op spiritueel vlak. Het brengt ook evenwicht tussen het spiritueel leven en het normale dagelijkse leven.

Amethyst

amethyst edelstenen

Amethyst is vooral belangrijk tijdens de transformatie. Het zorgt voor bescherming en zal daarbij ook een ontgiftend effect hebben op het lichaam. Het spiritueel inzicht wordt groter en is daarom ook een gewilde soort edelsteen tijdens meditatie.

.Deze soorten edelstenen helpen om negativiteit op te absorberen en wordt daarom vaak ook als geluksbrenger gedragen.

Amazoniet

amazoniet

Deze soorten edelstenen zullen de creativiteit bij de mens stimuleren. Ze zorgt voor kracht en voldoening. Het brengt ook balans tussen lichaam en geest. Deze stenen werden vaak gedragen door kunstenaars en artiesten en wordt geassocieerd met de 5de chakra.

Apatiet

apatiet soorten edelstenen

Apatiet wordt gezien als een liefdessteen. Het zorgt vooral voor acceptatie van anderen en kan gebruikt worden in een moeilijke relatie. Het stimuleert ook de perceptie van andere dimensies. De steen wordt geassocieerd met zowel de 3de, 4de, 5de en 6de chakra.

Aquamarijn

aquamarijn soorten edelstenen

Aquamarijn helpt onder meer om innerlijke waarheden te ontluiken. Het zal onder meer de kracht van het gesproken woord vergroten. Het wordt gedragen als een steen voor moed, is vooral handig bij angsten zoals fobieën. En verhoogt de bestendigheid tegen stress.

Aventurijn

aventurijn


Deze steen wordt gedragen door mensen die meer geluk op financieel vlak willen bekomen. Helpt ook tegen stress en promoot een goede mentale gezondheid. Met een betere gemoedstoestand. Deze soorten edelstenen verhogen de hoeveelheid energie in het lichaam.

Azuriet

azuriet

Azuriet reinigt lichaam en geest. Het verhoogt de concentratie en mentale coördinatie. Een verbetering van het geheugen wordt ook toegeschreven aan het dragen van deze soorten edelstenen. Helpt ook bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Calciet

calciet

Helpt om meer kennis op te doen over onszelf. Dit kan door meer inzicht te krijgen in de verschillende dimensies.

Carneool

carneool

Actie en beweging, persoonlijke kracht, concentratie, moed en zelfvertrouwen.

Celestien

celestien

De verbinding tussen de angelische energie en inspiratie. Helpt om boodschappen te versturen en te ontvangen. Helpt ook goed om dromen te herinneren.

Chrysocolla

Chrysocolla

Deze soorten edelstenen zijn een symbool van schoonheid liefde en van harmonie. Het zorgt ervoor dat we kunnen loslaten. Lost pijn op en stuurt universele liefde door. Helpt goed bij verlies door sterfgeval.

Chrysoprase

Chrysoprase

Leert om jezelf te accepteren en om anderen te aanvaarden. Het zal het negatieve in de persoon helpen verdringen en daardoor complexen helpen onderdrukken. Het stimuleert ook de seksualiteit en het libido.

Citrien

soorten edelstenen citrien

Citrien symboliseert het licht van de opkomende zon en kan gebruikt worden om meer innerlijke zekerheid te ontwikkelen.

Kristal kwarts

kristal kwarts

Kristal kwarts is het symbool van balans en puurheid. Helpt zeer goed tijdens het mediteren en heeft een sterk aura. Het kan gebruikt worden om meer wijsheid op te doen of om zichzelf spiritueel beter te ontwikkelen.

Smaragd

smaragd edelstenen betekenis

Smaragd zorgt voor balans, intelligentie, hergeboorte en volwassenheid. Het helpt om het lichaam terug energie te geven en zou kunnen de toekomst voorspellen.

Fluoriet

fluoriet

Deze soorten edelstenen helpen bij mentale verwarring en maakt het makkelijker om het bewustzijn te verhogen. Goed om informatie te vergaren en verbetert de intuïtie.

Granaat

granaat edelsteen

Granaat wordt vooral gebruikt om de energie te verhogen en om meer moed te vergaren. Het zorgt voor meer creativiteit, vertrouwen en waarheid. Men geloofde vroeger dat deze soorten edelstenen hielpen bij het zien wat anderen niet zien. Ook de fysieke gezondheid kan erdoor beïnvloed worden. Zo heeft de steen een reinigend effect op het bloed en helpt het bij hormonale problemen.

hematiet

hematiet

Hematiet zorgt voor meer zelfvertrouwen en helpt om meer energie uit de aarde te halen. Het helpt negativiteit van zich weg te duwen en kan het bloed verjongen.

Ioliet (water saffier)

ioliet cordieriet

Ioliet zorgt voor de opening en het vergroten van de psychische mogelijkheden. Een andere naam voor ioliet is cordieriet.

Jade

jade

Jade wordt soms wel het juweel van de hemel genoemd. Het wordt reeds duizenden jaren gebruikt voor zijn schoonheid en zijn sterkte. Deze soorten edelstenen moeten helpen bij het verbeteren van de concentratie en zou dienen om donkere delen uit onze persoonlijkheid te ontdekken. Ook werd jade vaak gebruikt door mystici om meer kennis te vergaren.

Jaspis

jaspis edelstenen

Groene jaspis zal hoofdzakelijk helpen om de kalmte te bewaren en verhoogt de gevoeligheid. Het zorgt voor meer begrip en meer rust binnenin.

Rode jaspis heeft meer te maken met vitaliteit en verhoogt de seksuele energie. De bruine jaspis is dan meer om balans te herstellen en om gifstoffen af te weren.

Kyaniet

kyaniet soorten edelstenen

Deze soorten edelstenen worden gebruikt tijdens het mediteren en maakt het makkelijker om contact te maken met spirituele gidsen. De brug die het lichaam verbindt met het spirituele.

Lapis Lazuli

lapis lazuli edelstenen

Lapis Lazuli kalmeert de geest. Deze soorten edelstenen helpen ook bij de ontwikkeling van de intuïtie. Lapis lazuli wordt ook gebruikt om te mediteren en om wijsheid te vergaren. De mentale weerstand wordt groter. De concentratie gaat stijgen, net als een verbetering van het geheugen en het zicht.

Men komt meer te weten over zijn innerlijke zelf en kan beter terug op kracht komen. In het oude Egypte werd dit in de ogen van de farao’s gestoken na de dood zodat ze de deuren van het volgende leven konden zien.

Malachiet

malachiet edelsteen

Malachiet absorbeert energie. Wanneer die geplaatst worden op een pijnlijke plaats kunnen ze de pijn wegnemen. Het wordt daarom genezen als een steen om te genezen

Maansteen

maansteen

Deze soorten edelstenen verhogen de intuïtie. Ze brengen de energie en de verbintenis met de maan tot leven. Vooral dan met het vrouwelijke aspect van de emotionele natuur. Maansteen helpt om kalmte te vinden en om balans te brengen in de emoties. De stenen helpen ook tegen stress en angst en helpt mannen om vrouwen aan te trekken.

Obsidian

obsidiaan

Helpt om de mensen hun diepste gedachten te helpen begrijpen en brengt inzicht. Ook voor contact te leggen met de onzichtbare spirituele wereld is dit een veelgebruikte steen.

Onyx

onyx

De onyx heeft controle over onze passie en emoties. Dit zijn soorten edelstenen die het nemen van belangrijke beslissingen helpt stimuleren. Zal ook helpen om meer te weten te komen over een vorig leven.

Opal

opaal

Opal werkt met de energie van beweging. Helpt gevoelens van vriendschap te bevorderen en is daarom geliefd bij mensen die meer liefde en vertrouwen willen uitstralen.

Peridot

peridoot

De peridot stenen zorgen voor kalmte, vrijheid en kan meer informatie geven over vorige levens. Is heel goed als mentale stimulans. Vooral dan tegen depressie, jaloersheid en agressie.

Versteend hout

versteend hout

Versteend hout brengt balans en veiligheid in iemand zijn leven. Helpt ook om zorgen te vergeten, zeker wanneer die weinig tot geen belangrijke betekenis hebben.

Rozenkwarts

rozenkwarts

it is de steen van de liefde. Stelt de capaciteit voor van geven en ontvangen in de liefde. Zal energie doorgeven en daarbij ook zorgen en angst opzij houden. Een verhoogde eigenwaarde die nodig is om liefde aan te trekken. Het is een steen die vooral gebruikt wordt door kinderen en jonge vrouwen. Of door mensen die op zoek zijn naar liefde.

Groenkwarts

groenkwarts

Zorgt voor een goede gezondheid. Voor veiligheid en discipline maar ook voor stabiliteit.

Rutielkwarts

rutielkwarts

Rutielkwarts zal op een krachtige manier energie doorgeven. Zowel emotionele en mentale stabiliteit brengen. Zeer krachtig tegen depressie en goed om meer inspiratie op te doen.

Rookkwarts

rookkwarts

Rookkwarts beschermt tegen negatieve energie. Zal leren om het licht te laten schijnen in het donker en daarbij ook veiligheid brengen waar er angst om te falen heerst. Brengt moed en leert mensen zichzelf te accepteren. Goed tegen depressie en negatieve emoties.

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet

Deze soorten edelstenen zorgen voor meer liefde en brengen emotionele balans in liefdesrelaties. Zal een gevoel van warmte leveren

Rhodoniet

rhodoniet

Verzekert een betere relatie met zichzelf en met zijn lichaam. Door te luisteren naar zijn eigen limitatie.

Robijn

robijn

Robijn helpt bij het nemen van beslissingen in familieverband. Zal ook helpen om meer zelfvertrouwen op te doen en het gevoel van eigenwaarde te verhogen

Saffier

saffier edelsteen

Saffier beheert waarheid, eerlijkheid en helpt om negatieve gedachten en invloeden uit het leven te bannen. Stimuleert goeie gedachten en helpt vrede brengen. Met daarbij een positieve ingesteldheid naar het leven toe.

Sodaliet

sodaliet

Sodaliet is vooral bekend om zijn moed en creatieve expressie. Helpt om mensen meer objecties en minder kritisch te zijn over hun bestaan. Het is een goede hulp om het derde oog te ontwikkelen en leert daarbij om de doelen die zijn bereikt verder te gaan bestuderen.