Vochtafdrijvende kruiden gebruiken

Delen op:


Vochtafdrijvende kruiden gebruiken

Wanneer we te maken krijgen met overtollig vocht kunnen vochtafdrijvende kruiden hulp bieden. Ze zullen helpen om overtollige gifstoffen en overtollig zout uit ons lichaam te trekken.

Vochtafdrijvende kruiden kunnen ook gebruikt worden om andere problemen te behandelen. Zoals bijvoorbeeld om hoge bloeddruk te behandelen.

Ook wanneer de nieren niet meer goed functioneren of bij nierstenen kunnen deze vochtafdrijvende kruiden wonderen doen.

Het wordt ook vaak voorgesteld nadat iemand een hartaanval heeft gehad. En als natuurlijke behandeling om de lever te herstellen kunnen vochtafdrijvende kruiden ook gebruikt worden.

Wanneer men bijvoorbeeld wilt afvallen kunnen vochtafdrijvende kruiden ook ervoor zorgen dat overtollig water uit het lichaam wordt onttrokken.De meeste mensen kennen de vochtafdrijvende werking van koffie wel. Het is altijd aangeraden bij het gebruik van vochtafdrijvende kruiden om voldoende water te drinken. Zo wordt het lichaam nog eens extra gereinigd.

Vochtafdrijvende kruiden

Paardenbloem

paardenbloem

De paardenbloem is zeker de absolute nummer één in de lijst van vochtafdrijvende kruiden.

Deze bloem vind je overal terug in de tuin tijdens de zomer. Het is de bloem die door de meeste mensen wordt gehaat want ze moeten elke keer uitgetrokken worden!

Maar net deze paardenbloem heeft zeer belangrijke vochtafdrijvende aspecten. Maar ook nog andere voordelen voor de gezondheid.

In België wordt deze plant niet zo vaak gebruikt in de keuken maar in Nederland, Duitsland, Rusland en vele andere landen worden de bladeren van de paardenbloem heel vaak gebruikt in een heerlijke salade!

Deze paardenbloem wordt reeds miljoenen jaren gebruikt om zijn helende werking. Vooral bij nierstenen en problemen met de nieren of urinewegen kan deze plant wonderen doen.

Omdat ze zo sterk is in het aflaten van vocht uit ons lichaam.

De eerste gebruiken vinden we terug in de Arabische natuurgeneeskunde maar de kans is groot dat ze reeds duizenden jaren wordt gebruikt in Azië, waar de plant oorspronkelijk van komt.

5 Uur na het nemen van een supplement met paardenbloem moesten de patiënten in het onderzoek al meer gaan urineren. Dit onderzoek werd gedaan in 2009 en bevatte 17 patiënten.De paardebloem kan ook gedronken worden als een thee. Je kan de thee makkelijk zelf maken door de wortels van de paardenbloemen enkele weken te laten drogen.

En daarna in net niet kokend water te gieten (80°). Te warm water zou de werking voor een deel saboteren.

Paardenbloem kan ook worden gedronken in een thee.

Paardenstaart

paardenstaart

Dit is een ander kruid in de lijst met vochtafdrijvende kruiden. Dit kruid kan heel goed gebruikt worden om overtollig water uit het lichaam te trekken maar zou ook op een natuurlijke manier nierstenen kunnen verbrijzelen.

De paardenstaart is verwant aan het varen. Gebruik dateert terug van de Grieken en de Romeinen. Onderzoek is bijna niet gedaan naar deze plant, toch staat die overal bekend als vochtafdrijvende kruiden en wordt aangeraden te gebruiken tegen nierstenen. Zelfs wanneer de stenen reeds in de blaas zitten.

Andere problemen met het urinestelsel kunnen worden behandeld met paardenstaart. Vooral dan het ongewild plassen of incontinentie.

Het is echter wel zo dat bij het drinken van paardenstaart een bepaalde vitamine, met name de vitamine B1, voor een deel mee wordt getrokken uit het lichaam. Wanneer paardenstaart gebruikt wordt gebruik je beter een vitamine B complex.

Wanneer de thee wordt gemaakt uit het kruid kan de werking echter mild zijn, wanneer een vloeibaar extract wordt gebruikt is de werking optimaal.

Brandnetel

brandnetel

Brandnetel heeft ook een vochtafdrijvende werking, net als een reinigende werking voor het bloed. Om die reden zeggen oudere mensen vaak dat het gezond is, wanneer je buiten tegen de netels loopt en uitwendige irritatie hebt daardoor.

De brandnetel zal helpen om overtollig zout en water uit het lichaam te ontrekken. Je dien echter niet meer te nemen dan 25 mg per kg lichaamsgewicht. Ze kunnen giftig worden wanneer te hoge dosissen worden gebruikt.

Brandnetelthee kan gebruikt worden en ook een supplement van brandnetel voor mensen die geen thee drinken.

Hibiscus

hibiscus

Hibiscus staat het meest bekend om zijn positieve effecten op mensen met een hoge bloeddruk. Het heeft zeer sterke capaciteiten om de bloeddruk te doen dalen. Maar ook kan hibiscus gebruikt worden als vochtafdrijvende kruiden.

Het helpt op een bijzondere wijze om de nieren te reinigen.

Hibiscus wordt gedronken in een thee. Maar kan evengoed gebruikt worden in een supplement.

Jeneverbes

jeneverbes

Jeneverbes kunnen we vinden in onze gematigde klimaten. Het wordt reeds enkele honderden jaren gebruikt voor zijn vochtafdrijvende werking.

Het urineren wordt verhoogt door het gebruik van jeneverbes. Ook de hoeveelheid urine is duidelijk hoger wanneer dit kruid wordt gebruikt.

Een vloeibaar extract van de jeneverbes of een supplement van de jeneverbes heeft een betere werking dan wanneer de jeneverbes wordt opgewarmd in een thee.

Wat kan je verder doen

Vochtafdrijvende kruiden zijn heel geschikt om te gebruiken bij allerlei problemen met de nieren, lever, bloeddruk of andere problemen met de urinewegen.

Ook om overtollig vocht uit het lichaam te halen om bijvoorbeeld een scherper gezicht te krijgen, kunnen vochtafdrijvende kruiden helpen.

Toch is het ook belangrijk om veel water te drinken. Zeker wanneer je deze vochtafdrijvende kruiden gaat gebruiken. Probeer toch zeker minimum om 1.5 liter water per dag te drinken. Je kan heel makkelijk nagaan of je voldoende water drinkt door naar je urine te kijken.

Het klinkt misschien raar, zeker voor een vrouw want die ziet meestal haar urine niet zo goed. Maar wanneer de urine een kleur heeft, dan heb je meestal niet genoeg water in je lichaam.

Wanneer de urine geler tot bruin wordt, heb je een groot tekort aan water in je lichaam. En wanneer de urine geen kleur heeft en dus doorzichtig is, heb je voldoende water in je lichaam.

Daarnaast is het belangrijk om niet teveel zout te gaan eten. Maak om die reden je eigen maaltijden en eet niet al teveel fastfood of light producten. Deze producten bevatten meestal enorme hoeveelheden zout.

Naast het gebruik van vochtafdrijvende kruiden kunnen bepaalde groenten en fruit heel goed helpen om de vochthuishouding op een maximum te houden. Deze groenten zijn asparagus, look, bessen, druiven, peper en meloen.

Delen op: