Prolactine Verlagen op een Natuurlijke Manier

Prolactine Verlagen op een Natuurlijke Manier

Prolactine verlagen op een natuurlijke manier is vooral belangrijk voor mannen. Echter kunnen vrouwen hier ook mee te kampen krijgen en kan het ook voor hen nuttig zijn om te proberen het prolactine verlagen.

Prolactine is een hormoon die de melkproductie bij zwangere vrouwen in gang gaat brengen. Je kan je duidelijk wel inbeelden wat een hormoon die de melkproductie in gang brengt bij vrouwen, kan doen bij mannen?

Te hoog prolactine zal ervoor zorgen dat het libido gaat dalen en het testosteron gaat dalen. Het staat ook in nauw verband met mannenborsten.

Het heeft dus geen enkel nut om hoge waarden te hebben, tenzij je borstvoeding moet geven aan je baby.

Hier gaan we dus praten over hoe we prolactine verlagen op een natuurlijke manier.

Ashwagandha

ashwagandha

Ashwagandha is misschien wel één van de beste manieren om dit probleem aan te pakken. Withania Somnifera staat bekend als een adaptogeen. Dit wil zeggen dat het kruid zal helpen om het lichaam terug in zijn normale toestand te brengen.

Ashwagandha is zeer goed in staat om stress te verminderen door cortisol te blokkeren en dus ook prolactine verlagen.

Men ontdekte in een onderzoek dat bij het gebruik van 5 gram ashwagandha supplement, gedurende 3 maanden. Het testosteron met 40% ging stijgen bij mannelijke deelnemers.

Daarnaast kregen we bij dezelfde studie een verlaging van bijna 20% van de prolactinewaarden.

Vitamine E

amandelen

Vitamine E is niet alleen belangrijk voor de huid. Daarnaast is vitamine E een sterke antioxidant in het lichaam.

In een bepaalde studie gingen we met 300 mg vitamine E gedurende 8 weken het prolactine verlagen met meer dan de helft (50 ng/ml tegenover 15 ng/ml). Wanneer dit werd vergeleken met een placebo.

Dit is een zeer sterke daling. Wanneer we alle supplementen bekijken die kunnen worden gebruikt om prolactine te verlagen is dit het meest gunstige resultaat.

In hetzelfde onderzoek werd echter geen verandering aangetroffen in het testosteron.

De beste manier om op een natuurlijke manier meer vitamine E binnen te krijgen is door voedingsmiddelen te eten die een grote hoeveelheid plantaardige olie bevatten. Voorbeelden zijn amandelen en pompoenpitten. Er kunnen ook supplementen gebruikt worden om de adequate dosis in te nemen.

We dienen hierbij ook wel te onthouden dat vitamine E een vetoplosbare vitamine is, we dienen dus vet in te nemen bij het gebruik ervan. Om op die manier de opname te verzekeren.

Ook is het niet aangeraden om hogere dosissen te nemen dan aangeraden. De effecten zijn bereikt met 300 mg. Het heeft daarom geen nut om hoger te gaan in de hoop een nog gunstiger resultaat te bereiken.

Het antioxidant heeft de neiging het bloed dunner te maken en daarmee ook de bloeddruk licht te doen dalen. Zeker voor mensen die hiervoor medicijnen nemen is het niet aangeraden om hogere dosissen te gebruiken.

Panax Quinquefolius (Amerikaanse Ginseng)

Amerikaanse ginseng

Panax Quinquefolius ofwel Amerikaanse Ginseng behoort ook tot de adaptogene kruiden. Dit wil zeggen dat ze ons lichaam ook zullen helpen aanpassen aan stressvolle situaties. Een te hoog prolactine kan ook gezien worden als een vorm van stress. Daarnaast kan het ook ontstaan als gevolg daarvan.

Amerikaanse Ginseng zal voor iets minder dan de helft het prolactine helpen verlagen. Daarnaast worden ook gunstige effecten aangetoond die het dopamine doen stijgen. Ook belangrijk bij het verlagen van prolactine.supplement.

Mucuna Pruriens

mucuna pruriens

Mucuna Pruriens kan gebruikt worden bij oudere mannen omdat het heel goed de aanmaak van mannelijke hormonen zal helpen stimuleren.

Men ging testen bij mannen die reeds een laag testosteron hadden, weinig sperma produceerden en daarbij ook verminderd vruchtbaar sperma gingen aanmaken. De resultaten waren verbluffend.

Het kruid ging ervoor zorgen dat de aanmaak van testosteron ging stijgen, daarbij werd er ook een verhoogde productie van sperma vastgesteld met een verbeterde vruchtbaarheid als gevolg.

Mucuna pruriens gaat er ook voor zorgen dat we serotonine kunnen aanvullen. Dit heeft een gunstig effect op onze gemoedstoestand en zal symptomen van depressie sterk doen afnemen.

Mede door deze voordelen ervaren zowel mannen als vrouwen die mucuna pruriens gebruiken een sterke verbetering van het libido.

Mucuna pruriens supplement ging ook prolactine sterk verlagen. (bron)

Sport

sport

Sporten heeft niet alleen gunstige effecten op de bloedsomloop en alle andere cardiovasculaire problemen die kunnen optreden.

Sporten zal er ook voor zorgen dat we meer dopamine, serotonine en endorfines in het lichaam zullen vrijgeven.

Dit geeft als groot voordeel dat we ons beter voelen en gelukkiger zijn. Met een directe impact op onze hormonenbalans. Voldoende bewegen heeft een gunstig effect op de verhouding testosteron en oestrogeen.

Een goed voorbeeld hiervan is krachttraining. Door aan krachttraining te doen zal het testosteron sterk gaan stijgen. Wat op zijn beurt zal leiden tot een verminderde aanmaak van oestrogeen, cortisol en prolactine. Hiervoor dient wel voldoende rust genomen worden tussen de trainingen.

Slapen

slapen

Goed slapen is belangrijk om voldoende gezonde hormonen aan te maken. En om ervoor te zorgen dat ze allemaal in balans blijven.

Een tekort aan slaap zorgt hoe dan ook voor een verstoorde balans tussen de hormonen. Wat dan zal leiden tot meer cortisol, verhoogd prolactine en verhoogde kans op overgewicht.

Er is ook bewijs gevonden dat te weinig slapen zal leiden tot het eten van meer calorieën gedurende de dag. Vooral calorieën afkomstig uit snelle suikers. Omdat we de vermoeidheid willen compenseren door voeding.

Dit zorgt dan weer voor extra vetopslag en een nog sterkere daling van de hormoonproductie.

Zink

oesters zink

Een andere belangrijke stof is zink. Zink zal ervoor zorgen dat het testosteron voldoende kan worden aangemaakt. Daarnaast speelt ze een grote rol bij het aanmaken van sperma en het behouden van het gezond libido.

Een onderzoek toonde aan dat 50 mg zink per dag de prolactine verlagen kan met meer dan de helft. Daarnaast is zink een belangrijke stof om het immuunsysteem te versterken en zal het de aromatase in het algemeen gaan blokkeren. De aromatase zijn de omzetting van testosteron naar vrouwelijke hormonen.

Prolactine is daar één van. We hebben ook nog oestrogeen en cortisol. Ook deze omzetting zal worden verlaagd.

Het is ook belangrijk om weten dat we elke keer bij een ejaculatie zo’n 11 mg zink kwijtspelen. Dat verhoogt de kans op een tekort aan zink. Zink vinden we vooral terug in oesters. Geen enkel voedingsmiddel bevat meer zink dan oesters. Andere bronnen zijn noten en sommige zaden. Vleesproducten bevatten ook dit mineraal. We kunnen natuurlijk ook een supplement gebruiken.